Notice: Undefined variable: id in /home/yerelsiteler/web/hissearz.com/public_html/includes/template.php on line 23

Notice: Undefined variable: id in /home/yerelsiteler/web/hissearz.com/public_html/includes/template.php on line 86
HisseArz Haber — Piyasaların Nabzı

Notice: Undefined variable: anasayfa_kategori in /home/yerelsiteler/web/hissearz.com/public_html/includes/header.php on line 153

Notice: Undefined variable: anasayfa_kategori in /home/yerelsiteler/web/hissearz.com/public_html/includes/header.php on line 155
Gündem Ekonomi Dünya Yaşam Kültür - Sanat Spor Teknoloji Sektörel
SON DAKİKA
Güncel haberler yakında burada görünecek.
00:16

Hollanda Başbakanı Jetten, Karadağ Başbakanı Spajic ile görüştü

Haberi paylaş 2026-11-02 23:38:07

Hollanda Başbakanı Jetten, Karadağ Başbakanı Spajic ile Hollanda'daki Catshuis'te bir araya geldi.

Görüşmede iki ülke arasındaki iş birliğinin geliştirilmesi ve ticaret ile yatırım alanlarındaki fırsatlar ele alındı. Hollanda ile Karadağ'ın 20 yıldır diplomatik ilişkiler yürüttüğünü belirten Jetten, iki ülke arasındaki ilişkilerin giderek güçlendiğini ifade etti.

Hollanda'nın, Karadağ'ın Avrupa Birliği'ne (AB) katılım sürecine yönelik reform planlarını desteklediğini bildiren Jetten, iki ülkenin NATO müttefikleri olarak bölgedeki Rusya kaynaklı müdahalelere ilişkin endişeleri paylaştığını kaydetti.

Jetten ayrıca Karadağ'ın Ukrayna'ya verdiği desteğe ve Rusya'ya yönelik yaptırımlar konusunda AB ile yürüttüğü iş birliğine teşekkür etti.

İki ülke arasındaki güçlü ilişkilerin yalnızca Hollanda ve Karadağ'ın değil, Avrupa'nın da çıkarına olduğunu belirten Jetten, iş birliğinin daha ileri taşınmasının önemini vurguladı.

  Hibya Haber Ajansı