Notice: Undefined variable: id in /home/yerelsiteler/web/hissearz.com/public_html/includes/template.php on line 23

Notice: Undefined variable: id in /home/yerelsiteler/web/hissearz.com/public_html/includes/template.php on line 86
HisseArz Haber — Piyasaların Nabzı

Notice: Undefined variable: anasayfa_kategori in /home/yerelsiteler/web/hissearz.com/public_html/includes/header.php on line 153

Notice: Undefined variable: anasayfa_kategori in /home/yerelsiteler/web/hissearz.com/public_html/includes/header.php on line 155
Gündem Ekonomi Yaşam Kültür - Sanat Spor Teknoloji Sektörel
SON DAKİKA
Güncel haberler yakında burada görünecek.
14:22

Ahlatcı Doğal Gaz’dan 2 milyar TL’lik pay geri alım programı

Haberi paylaş 2026-09-17 13:41:54

Şirketten Kamuyu Aydınlatma Platformuna (KAP) yapılan açıklamaya göre, pay sahiplerini korumak ve pay fiyatının istikrarlı şekilde şirketin gerçek değerine uygun oluşumuna katkı sağlamak amacıyla gerçekleştirilecek geri alım programı kapsamında azami 50 milyon TL nominal değerli 50 milyon adet pay geri alınabilecek.

Geri alım işlemleri için ayrılacak fonun üst limiti 2 milyar TL olarak belirlenirken, söz konusu kaynağın şirketin özkaynaklarından karşılanacağı bildirildi.

Yönetim kurulu kararında, geri alım işlemlerinin şirketin finansal durumu ve faaliyet sonuçları üzerinde herhangi bir olumsuz etki oluşturmasının öngörülmediği belirtildi.

Programın azami süresi 1 yıl olarak belirlenirken, işlemlerin Borsa İstanbul’un şirket paylarının işlem gördüğü Yıldız Pazarda gerçekleştirileceği açıklandı.

Açıklamada ayrıca geri alım işlemlerine ilişkin gerekli özel durum açıklamalarının KAP’ta yapılacağı ve programın şirketin ilk genel kurulunda pay sahiplerinin bilgisine sunulacağı belirtildi.

 

  Hibya Haber Ajansı